Lieuwe

Home Verkoop Sterhengsten Lieuwe

Lieuwe is een talentvol sportpaard. Hij komt uit stam 161. Lieuwe zijn moeder is de merrie Jeldou S.E ster. Lieuwe is tot nu toe haar enige gekeurde nakomeling. Lieuwe zijn grootmoeder is ster en zij kreeg 3 sternakomelingen. Daarvoor zit een ster preferente merrie, verschillende nakomelingen van haar kregen een 1e premie. Tevens komt er ook sportbloed voor in de moederlijn van Lieuwe. Een prima fokkende stam.

Lieuwe is een lieve hengst, hij heeft een fijn en zeer aanhankelijk, lief karakter. Hij is gek op aandacht en wil het heel graag goed doen. Hij is onder het zadel heel simpel te rijden, hij is makkelijk in aanleuning, lenig, goed aan het been en geeft een zeer fijn gevoel. Hij kan makkelijk schakelen en is L2 dressuur geklasseerd. Zijn stap is ruim en tactmatig, in draf heeft hij veel vermogen, een goed achterbeengebruik en laat zich heel gemakkelijk rijden, zijn galop is ruim en groot. We nemen momenteel al wat overgangen stap-galop mee en hij pakt ook dat werk makkelijk op. Lieuwe is echt een super betrouwbaar hengst en zet nooit een stap verkeerd. Lieuwe is uiteraard ook beleerd voor de kar en hij is goed verkeersmak. Hij loopt in enkel-, dubbel- en vierspan en zou ook een geschikt tuigpaard kunnen zijn.

In het exterieur is Lieuwe een aansprekende hengst, hij heeft een prachtig hoofdje met een groot oog en een hele lieve uitstraling, hij heeft een mooie hals en droog beenwerk. Verder gedraagt hij zich met alles keurig, bij de tandarts en hoefsmid, met poetsen, opzadelen, in en uit de molen enz. Hij laat weinig tot geen hengstengedrag zien.

Lieuwe

Afstammeling: Tiede 501 x Stendert 447
Geboortedatum: 23-06-2019
Stokmaat: 1.67m
Röntgenologisch gekeurd: Ja

Contact