Friese dressuur paarden

Home Friese dressuur paarden

Fokker met hart voor paarden

Bent u op zoek naar Friese dressuur paarden? Dan bent u bij Stal Okkema aan het juiste adres. Dit ras is de oudste inlandse paardensoort van Nederland. Vroeger werden ze voornamelijk voor de ploeg gezet, maar door zijn karakter en sierlijke houding is dit dier ook uitermate geschikt voor dressuur. Onze dressuur paarden zijn opgenomen in de KFPS, waardoor u niet alleen alles kunt opvragen over de stamboom van het dier. Maar u weet ook zeker dat u een gezond paard aanschaft.

Waarom kiezen voor dit ras?

Het karakter van het Friese paard maakt dit ras uitermate geschikt voor de dressuur.

Deze paarden zijn altijd intelligent, vriendelijk en leergierig. Dit in combinatie met zijn sierlijke en fiere houding zorgt ervoor dat het dit Friese ras uitermate geschikt is voor dressuur. Daarnaast zijn een aantal kenmerken van deze paardensoort:

  • De stokmaat van deze dressuur paarden is 1,55 tot 1,70 meter
  • Golvende manen en staart
  • Geen aftekeningen en gitzwart van kleur
  • Lange hals en weinig schoft
  • Korte en sterke benen

Friese dressuur paarden

KFPS en Friese dressuur paarden

Om in het Friesche Paarden Stamboek ingeschreven te mogen worden, worden er hoge eisen gesteld aan het Friese dressuur paard. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar uiterlijke kenmerken gekeken, zoals de bouw van het Friese paard en de eigenschappen van het ras. Ook wordt er gekeken naar de beweging van de paarden. Zo moet de stap een zuivere 4-tact zijn en galop ene zuivere 3-tact. Ook wordt er gekeken naar de gezondheid van de dressuur paarden. Zo wordt er onderzocht of er geen erfelijke afwijkingen zijn en ook wordt er naar de vruchtbaarheid gekeken.

Meer informatie? Neem contact op

Met meer dan 20 jaar ervaring zijn wij uw adres voor de aanschaf van dit dier. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en hebben de kennis in huis om u uitstekend te kunnen helpen. Wilt u graag meer weten over het Friese dressuur paard? Of zou u graag de aanschaf van een van onze paarden met ons bespreken? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij bespreken graag met u hoe wij u van dienst kunnen zijn. U kunt op onze site direct het contactformulier invullen, maar u kunt ook bellen naar 058-2502556. Of kom eens langs en bekijk onze Friese dressuur paarden met eigen ogen.