Friese ruin te koop

Home Friese ruin te koop

Kies voor een betrouwbare fokker

Wanneer u een stal zoekt waar een Friese ruin te koop is, dan wilt u natuurlijk wel dat de fokker betrouwbaar is. U wilt uiteraard dat de ruin die te koop is niet een erfelijke ziekte bij zich draagt of dat er iets mis is met de bouw van het paard. Wij van Stal Okkema zijn een betrouwbare fokker. Al onze paarden die te koop zijn, staan ingeschreven in het Friesch Paarden Stamboek. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw ruin een zuivere Fries is. Bovendien zetten wij de belangen van het dier centraal.

Friese ruin te koop?

Bij onze stal staat het welzijn van onze paarden voorop. Dit is dan ook een van de redenen om voor ons te kiezen wanneer u een Friese ruin wilt kopen. Voor de koop van de ruin laten wij altijd een klinisch onderzoek laten doen, zodat u ook zeker weet dat het dier helemaal in orde is. Ook kunt u er zelf voor kiezen om een röntgenologisch onderzoek te laten uitvoeren. Maar u kunt niet alleen bij ons terecht wanneer u zoekt naar Friese paarden die te koop zijn. Ook wanneer op zoek bent naar een Friese dekhengst, dan voorzien wij u graag kosteloos en vrijblijvend van advies wanneer u meer wilt weten over de dieren die te koop zijn. Door onze jarenlange ervaring weten wij alles over deze paardensoort. Deze opgedane kennis delen wij graag met u.

De kenmerken van het ras

Om Friese paarden in te mogen schrijven in het Friesche Paarden Stamboek moet een ruin aan bepaalde kenmerken voldoen. Alleen gitzwarte paarden worden hierin toegelaten. Een Friese ruin waarvan bekend is dat zij met schimmels of voskleurige paarden fokken worden dan ook niet opgenomen in het stamboek. Een aantal kenmerken zijn:

  • De stokmaat is 1,55 tot 1,70
  • De kleur is gitzwart (andere kleuren zijn zelfs verboden)
  • Ook mag het dier geen aftekeningen hebben
  • Lange golvende mannen en staart
  • Weinig schoft
  • Blauwkleurige hoeven

Friese ruin te koop

Meer weten? Bel of mail ons

Wilt u graag meer weten over een ruin die te koop is? Of heeft u nog een andere vraag voor ons? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 058-2502556. Stuurt u liever een e-mail? Dan kunt u hiervoor de contactgegevens op de site vinden. Ook kunt hier direct het contactformulier op de website invullen. Wij vertellen u graag meer over onze Friese die ruin te koop is.