Fryske Hynders

Home Fryske Hynders

Een eeuwenoud Nederlands paardenras

Wist u dat Fryske Hynders, beter bekend als Friese paarden, al ruim 3000 jaar een geliefd ras zijn? Zelfs de Romeinen maakten gebruik van dit prachtige paard. Fryske paarden zijn het oudste inlandse ras van Nederland en dat is niet voor niets. Ze worden in Friesland voornamelijk voor een sjees gezet: een soort kar voor het vervoeren van personen. Maar door zijn vriendelijke en leergierige karakter zijn deze dieren ook uitermate geschikt voor dressuur. Het is alleen geen springpaard, want dit is niet goed voor de gewrichten van de Hynders. Wij van Stal Okkema kunnen u alles vertellen over dit ras. Onze stal brengt al ruim 20 jaar met veel liefde deze paarden groot, traint ze en ook voor het fokken kunt u bij ons terecht.

Wat zijn de kenmerken van dit ras?

Fryske Hynders zijn vriendelijke, trouwe, intelligente en leergierige paarden. Deze Hynders zijn gewillige werkers die hun hoofd koel houden, waardoor u uitstekend met ze buitenritten kunt maken. Daarnaast heeft het Fryske paard een sierlijke, fiere houding en dat gecombineerd met zijn karakter maakt het dier ook geschikt voor dressuur. Een paar kenmerken van het Friese paard zijn:

  • De stokmaat is minimaal 1,54 (bij merries) en bij hengsten is dit 1,56 meter
  • De vacht is gitzwart, een kleine aftekening kan in sommige gevallen worden toegestaan
  • Een volle, golvende staart en manen
  • Het hoofd is fijn en de oren zijn kort en spits
  • Krachtig ontwikkelde schouders en korte, krachtige benen

Om opgenomen te worden in het stamboek moet er minimaal aan het bovenstaande voldaan worden.

Fryske Hynders

Daarom kiest u voor onze Fryske Hynders

U kunt natuurlijk ook voor andere Hynders kiezen dan voor het Fryske paard. Maar wanneer u zeker weet dat u voor dit paardenras wilt gaan, dan biedt Stal Okkema u het volgende:

  • U vindt bij ons ongeveer 35 Fryske paarden: van merries tot ruinen en veulens
  • Wij hebben ruim 20 jaar ervaring en kennis in huis
  • Door onze ervaring geven wij ieder dier een goede basis mee
  • Ook voor de export van Hynders kunt u bij ons terecht
  • Voor verkoop worden onze paarden altijd klinisch onderzocht

Graag meer informatie?

Wilt u graag meer weten over dit Fryske ras? Of heeft u nog een vraag over een van onze Hynders? Wij staan graag voor u klaar om u verder te helpen. U kunt ons direct bereiken door op onze website het contactformulier in te vullen. Zodra wij dit van u ontvangen hebben, zullen wij contact met u opnemen. U kunt ook bellen naar 058-2502556. Of breng een bezoekje aan onze stal en kom onze Fryske Hynders bekijken met eigen ogen.