KFPS paarden

Home KFPS paarden

Een Fries paard met stamboek

Op zoek naar KFPS paarden? Dan staan wij van Stal Okkema graag voor u klaar. Bij ons vindt u verschillende paarden die ingeschreven staan bij de KFPS (de Koninklijke Verenging “Het Friesche Paarden-Stamboek”). Dit is het oudste paardenstamboek van Nederland en beheert de belangen van dit paardenras. Deze vereniging registreert nauwgezet deze paardensoort. Wanneer u een Fries paard aanschaft met stamboek, dan weet u daarom ook zeker dat dit dier raszuiver is. Al onze dieren zijn in het bezit van een stamboek. Dus of u nu zoekt naar een veulen, merrie, hengst of ruin, bij ons bent u verzekerd van een echt Fries paard.

KFPS paarden

Waar letten ze op bij KFPS paarden?

Om in de KFPS opgenomen te worden, moeten de paarden aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo mag een veulen pas gekeurd worden wanneer deze minimaal 6 weken oud is. Ook dienen de paarden eenmaal per kalenderjaar gekeurd worden. Meerdere keren keuren is toegestaan, maar alleen de eerste uitslag geldt. Om ingeschreven te worden bij de KFPS wordt er gelet op:

  • De stokmaat, deze moet bij merries minimaal 1,54 meter zijn en bij stermerries is dit 1,56 meter. Voor hengsten geldt 1,56 meter en sterhengsten 1,58 meter
  • De kleur van het dier moet gitzwart zijn. Ook zijn aftekeningen niet gewenst. In sommige gevallen wordt dit wel toegestaan, bijvoorbeeld een kol
  • Het dier heeft blauwe hoeven
  • Lange, golvende manen en staart
  • Korte en sterke benen

Hoe kunnen wij u helpen?

Bij ons bent u niet alleen aan het juiste adres voor de aanschaf van KFPS paarden. Wij bieden u ook verschillende andere diensten aan. Zo kunt u bij ons terecht voor:

  • Voor ons staat het welzijn van onze paarden op de eerste plaats. Wij voorzien u dan ook graag van vrijblijvend en passend advies over dit ras.
  • Bij ons vindt u ook Friese dekhengsten die opgenomen zijn in de KFPS. Wilt u graag met onze hengst fokken? Neemt u dan gerust contact op.
  • Ook bij de export van uw paard kunnen wij helpen. Hierbij houden wij ons uiteraard aan de regels op het vlak van gezondheid en veiligheid.

Vragen? Neem contact op

Wilt u graag meer informatie over onze paarden? Of heeft u nog een vraag over de KFPS? Dan staan wij graag voor u klaar. U kunt meteen op onze website het contactformulier invullen. Zodra wij deze van u ontvangen hebben, nemen wij contact met u op. Spreekt u liever een van onze medewerkers persoonlijk? Dan kunt u ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar 058-2502556. Wij van Stal Okkema zijn uw adres voor KFPS paarden.